Stadium Capital Partners

Bouwmanagement

PROJECT / Renovatie Parkflat Stadsfenne / Sneek

Parkflat Stadsfenne is een appartementencomplex voor senioren uit 1971. Bewoners genieten er zelfstandig en in alle privacy en veiligheid van een prettige woonomgeving. Enerzijds wordt er gehuurd van Parkflat Stadsfenne B.V. (i.e. Stadium Capital Partners), anderzijds hebben de bewoners een zorg- en welzijnsovereenkomst met Zorggroep Hof en Hiem voor nachtzorg, receptie, keuken, wasserette, restaurant en winkel. Indien gewenst kan Hof en Hiem de bewoners op particuliere, WMO, ZVW of Wlz-basis (VPT/MPT) zorg bieden.

De Parkflat heeft momenteel 114 appartementen en is in verouderde staat. Het gebouw wordt grondig gerenoveerd en gemoderniseerd, zowel bouwkundig als installatietechnisch. Daarbij worden er ook een aantal appartementen samengevoegd tot een totaal van 105 prettige en functionele appartementen voor zelfstandige senioren met een zorgbehoefte.

Stadium Capital Partners uit Amsterdam heeft Activ Vastgoed verzocht ze te ontzorgen met het bouwmanagement. Na een initiatieftraject waarin de haalbaarheid is onderzocht (o.a. eisen/wensen, budget, planning en risico’s), is in december 2021 een bouwteamovereenkomst tot stand gekomen met Van Wijnen Gorredijk en Otte Installaties uit Sneek. De verbouwing zal in de zomer van 2022 starten en binnen 1 jaar worden afgerond. Activ Vastgoed fungeert hierbij als gedelegeerd opdrachtgever en zal in bouwteamverband m.n. de planning, financiën, vergunningen, kwaliteit, risico’s bewaken, zorgen voor de benodigde uitvoeringsovereenkomsten, en gedurende de uitvoeringsfase bouwdirectie voeren om tot een optimaal eindresultaat te komen.