Bergman Clinics

Bouwmanagement

PROJECT / Verbouwing bestaande kliniek / Breda

In Breda zijn we met Bergman Clinics de uitdaging aangegaan om in een korte tijd de bestaande kliniek te verbouwen, waarbij de kliniek in bedrijf is gebleven.

De leegstaande bedrijfshal bij de kliniek is getransformeerd tot een volledig nieuwe poli afdeling met zelfstandige behandelkamer. Daarnaast zijn er op de verdiepingen onder andere vier nieuwe bedkamers met eigen badkamers gerealiseerd en diverse ondersteunende ruimten verbouwd, alsmede een complete restyling van de gehele kliniek.

Het operatiecomplex is ook verbouwd en uitgebreid met een derde operatiekamer (klasse 1, prestatieniveau 1) en zijn er drie separate opdekruimten toegevoegd. Daarbij zijn alle OK’s en gangen tevens voorzien van nieuwe wand-, plafond- en vloerafwerking. De verbouwing van het OKC is in twee fases uitgevoerd, waardoor tijdens de gehele verbouwing de geplande operaties konden worden uitgevoerd en zodat er geen sprake is geweest van downtijd van de OK’s.

Om dit resultaat te bereiken hebben er in de voorbereiding intensieve overleggen plaatsgevonden met de bouwpartijen en medewerkers van Bergman Clinics, zodat de realisatie van de bouwwerkzaamheden gepaard gingen met een gering mogelijk overlast. Hierbij was er dagelijks onderling contact en overleg over de voortgang van de werkzaamheden.

Activ Vastgoed verzorgde voor Bergman Clinics B.V. het gehele traject van ontwerp, selectie bouwteam en begeleiding van de uitvoering van het werk tot en met de oplevering en validatie.